Ειδικό αφιέρωμα στους Κύπριους Αστυνομικούς

Στο Αστυνομικό μας Μουσείο ανάμεσα στα κειμήλια ιστορικής μνήμης και αξίας φυλάσσονται επιμελώς στολές, πηλίκια και ο θυρεός της Κυπριακής Αστυνομίας, η οποία διασφαλίζει με επιτυχία την έννομη τάξη στη Μεγαλόνησο και προστατεύει τα ατομικάδικαιώματα και τις συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες των Ελληνοκυπρίωνπολιτών.

Πολλοί φίλοι μας Κύπριοι Αστυνομικοί έχουν κατά καιρούς επισκεφτεί το Μουσείο μας και έχουν ενημερωθεί για την ποικίλη προσφορά αυτού τόσο στοπολιτιστικό γίγνεσθαι όσο και στην καλλιέργεια της ιστορικής μνήμης.

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Μουσείου μας, μνήμονες των πολλαπλών αγώνων και θυσιών τόσο των ηρώων μαχητών και πρωτεργατών της Ε.Ο.Κ.Α. όσο και των θυσιασθέντων Κυπρίων αγωνιστών και μαρτύρων, ανά τους αιώνες, για την ορθόδοξη πίστη και για την ελευθερία της πατρίδας, υποκλίνονται ευλαβικά και αποτίουν ελάχιστο φόρο τιμής και αιώνιας μνήμης.

Επιπλέον, αποστέλλουν συναδελφικούς χαιρετισμούς στους Κυπρίους Αστυνομικούς ευχόμενοι, να στέκονται πάντα όρθιοι και να αγωνίζονται σθεναρά στις επάλξεις του καθήκοντος. 

Ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής και ιδρυτής του Αστυνομικού Μουσείου Δημήτριος Καλλιαντζής
Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α.