Η IPA Vranje από τη Σερβία, στο Μουσείο μας

Την αποστολή της τοπικής διοίκησης Vranje του Σέρβικου εθνικού τμήματος ΙΡΑ είχαμε την ευκαιρία να υποδεχτούμε στο Μουσείο μας πριν από λίγες μέρες. Οι Σέρβοι φίλοι μας, συνοδευόμενοι από τον κ. Ζήση Βόγδο, βρέθηκαν στην Καρδίτσα στα πλαίσια τετραήμερης εκδρομής που πραγματοποίησαν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Με την άφιξη της η αποστολή από το Vranje, που συνοδευόταν από μέλη της τοπικής διοίκησης ΙΡΑ Καρδίτσας, έλαβε παραδοσιακό κέρασμα με τσίπουρο και λουκούμι. Στη συνέχεια έγινε εκτενής ξενάγηση και παρουσίαση των χώρων του  Μουσείου και των εκθεμάτων του, από τον ιδρυτή και διευθυντή του κ. Δημήτριο Καλλιαντζή. Η σέρβικη αποστολή έμεινε εντυπωσιασμένη από τον πλούτο και την ποικιλία των εκθεμάτων, τα οποία περιεργάστηκαν εξονυχιστικά. Κατά την καθιερωμένη διαδικασία ανταλλαγής αναμνηστικών από το Μουσείο μας προσφέρθηκε, μεταξύ άλλων, μια περγαμηνή με το θυρεό του Μουσείου, η οποία αναφερόταν στην τιμητική τους επίσκεψη. Από τη μεριά των Σέρβων και συγκεκριμένα την πρόεδρο τους κ. Dragana Stoilkovic προσφέρθηκε ένα γυναικείο πηλίκιο της σέρβικης αστυνομίας, το οποίο εφεξής αποτελεί πολύτιμο έκθεμα της μουσειακής μας συλλογής.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την φωτογράφιση εκδρομέων και οικοδεσποτών στον εξωτερικό χώρο του Μουσείου, με τις σημαίες της ΙΡΑ να πρωταγωνιστούν.