Ο Μητροπολίτης Σάμου Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσέβιος επισκέπτης του Μουσείου μας

Επιστρέφοντας από την Καλαμπάκα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος, ο οποίος συμμετείχε στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τον μακαριστό Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κυρό Σεραφείμ, επισκέφτηκε το Αστυνομικό μας Μουσείο και επικοινώνησε δια ζώσης με τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής αυτού, με τα οποία συζήτησε ποικίλα θέματα και μοιράστηκε μαζί τους διάφορους προβληματισμούς.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευσέβιος επί είκοσι συναπτά έτη υπηρέτησε ευδοκίμως ως Διευθυντής της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Χωροφυλακής και της Ελληνικής Αστυνομίας και προσέφερε τα μέγιστα, τόσο στον πνευματικό τομέα των εκπαιδευομένων σπουδαστών των Σχολών, όσο και σε ποικίλες άλλες εκδηλώσεις και πολιτιστικές δραστηριότητες. Οι μνήμες των αστυνομικών παραμένουν ακόμη ζωντανές και όλοι έχουν να αναφέρουν έναν καλό λόγο για τον εξαίρετο ιερωμένο, ο οποίος πάντοτε τους συμπαραστεκόταν έμπρακτα και επεδείκνυε ανύστακτο ενδιαφέρον.

Ο Μητροπολίτης θαύμασε την ποικιλία των μουσειακών εκθεμάτων και διαβεβαίωσε, ότι ως μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας, θα αιτηθεί την επίσκεψη του Μουσείου από όλα τα μέλη του Δ.Σ. και επιπλέον, ότι θα ενεργήσει προς τον επιδιωκόμενο σκοπό να ολοκληρωθούν και να λάβουν αίσια έκβαση οι ενέργειες ένταξης του Μουσείου στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίες είναι ήδη σε αρχικό στάδιο.

Με ειλικρινή διάθεση ο Μητροπολίτης συνεχάρη τον ιδρυτή του Μουσείου κ. Δημήτριο Καλλιαντζή για τις αξιέπαινες προσπάθειες συλλογής, διαφύλαξης και προβολής όλου αυτού του πλούσιου μουσειακού υλικού, το οποίο επιβεβαιώνει την διαχρονική αξία και προσφορά των Σωμάτων της Ελληνικής Χωροφυλακής και Αστυνομίας Πόλεων. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής του, ιδιαίτερη προσοχή επέδειξε στον χώρο των πεσόντων Αστυνομικών, στα κειμήλια του θρυλικού Υψώματος 731 και του Συντάγματος Χωροφυλακής Μακρυγιάννη, καθώς επίσης και στο υπάρχον αρχειακό υλικό για τις θηριωδίες των Γερμανών κατακτητών με τον τίτλο: «Γιατί η Ελλάς ζητάει δικαιοσύνη».

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η επίσκεψη, ο Γενικός Γραμματέας της Τοπικής Διοίκησης Καρδίτσας της I.P.A. κ. Νικόλαος Γούσιας επέδωσε το λάβαρο της Τοπικής Διοίκησης και ο κ. Καλλιαντζής το βιβλίο του κ. Νικόλαου Βλάχου «Οδυνηρές μνήμες πολέμου 1940-1950» και το βιβλίο του κ. Λάμπρου Γριβέλα «Στοχασμοί».