7 ΜΑΪΟΥ 1945: ΛΗΞΗ ΤΟΥ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ – ΑΣΒΕΣΤΕΣ ΜΝΗΜΕΣ

Η Ελλάδα θυμάται και οι Έλληνες, όσοι δεν ξεχνούν, τιμούν τα αθώα θύματα της Ναζιστικής και Φασιστικής θηριωδίας. Η Ελλάδα, ως κοιτίδα του ευρωπαϊκού πνεύματος και του δυτικού πολιτισμού, προβάλλει πάντοτε ως κέντρο τον άνθρωπο και την αξία του.

Σημαντική, λοιπόν, στον αγώνα ενάντια στον Ναζισμό και Φασισμό αποτέλεσε η προσφορά του ενδόξου Σώματος της Ελληνικής Χωροφυλακής, τα τμήματα της οποίας χαρακτηρίζονταν από ετοιμότητα, στρατιωτική πειθαρχία και οργάνωση. Οι υπηρεσίες της Ελληνικής Χωροφυλακής προς το έθνος, την πατρίδα και κοινωνία μας υπήρξαν πολλαπλές.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της τριπλής κατοχής (ιταλικής, γερμανικής και βουλγαρικής) του 1940 – 1945, τριακόσιοι τριάντα επτά (337) Αξιωματικοί, εκατόν σαράντα έξι (146) Ανθυπασπιστές και Υπαξιωματικοί και τετρακόσιοι είκοσι (420) Χωροφύλακες θυσιάστηκαν στο βωμό του χρέους προς την πατρίδα και την ελευθερία της.

Μνήμονες των πεσόντων μαχητών ηρώων ευγνωμόνως ανάβουμε ένα κερί στην αιώνια μνήμη τους και προσευχόμαστε οι ψυχές τους να είναι αναπαυμένες στην χώρα των ζώντων.

Ο Ιδρυτής του Αστυνομικού Μουσείου Καρδίτσας

Δημήτριος Καλλιαντζής, Υποστράτηγος (ε.α.) Αστυνομίας