Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας: Σύγχρονη ζώσα παρουσία στην τοπική κοινωνία

           Οι πολλές και ποικίλες επιτυχίες στην παγίωση της έννομης τάξης των αστυνομικών υπηρεσιών της Διεύθυνσης Λάρισας επιβεβαιώνουν έμπρακτα τον καθημερινό αγώνα και την προσφορά των Αστυνομικών, οι οποίοι κάτω από αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες υπηρετούν την κοινωνία, διασφαλίζουν την κοινωνική ειρήνη και τη συνοχή του κοινωνικού ιστού και προστατεύουν τις συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες και τα δικαιώματα των πολιτών.

            Πέραν όμως των ορατών και θετικών αποτελεσμάτων αυτών, τα οποία η τοπική κοινωνία ευμενώς τα σχολιάζει και δικαίως τα επαινεί, υπάρχει η συνεχής και μεθοδική εκπαίδευση των Αστυνομικών σε θέματα αυτοπροστασίας, οπλοχρησίας και σκοποβολής, η οποία είναι απαραίτητη για την αποτελεσματικότητα της δράσης τους.

            Το σκοπευτήριο-πρότυπο, το οποίο λειτουργεί μέσα στο σύγχρονο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας, είναι διεθνών τεχνικών προδιαγραφών και παρέχει με την καθημερινή λειτουργία του τη δυνατότητα στους αστυνομικούς υπαλλήλους, να ασκούνται βελτιώνοντας την τεχνική της σκοποβολής, η οποία θεωρείται μία από τις πιο αναγκαίες και χρήσιμες μεθόδους στην καταστολή του εγκλήματος και στην αντιμετώπιση των ποικιλώνυμων και αδίστακτων κακοποιών.

            Ένα ακόμη εξίσου καλά οργανωμένο σκοπευτήριο είναι αυτό που βρίσκεται στην Κοιλάδα του Δήμου Λαρισαίων και λειτουργεί από το έτος 1997, έργο εξ υπαρχής του νυν Διευθυντή Αστυνομίας Λάρισας Ταξίαρχου κ. Βασιλείου Καραπιπέρη, ο οποίος αναλώνεται καθημερινά για την πλήρη και αποτελεσματική οργάνωση των υφιστάμενων υπηρεσιών του, επιδεικνύοντας συγχρόνως αμέριστο ενδιαφέρον στη διαρκή εκπαίδευση των Αστυνομικών όντας ο ίδιος παλαίμαχος εκπαιδευτής και σκοπευτής, αλλά και ακούραστος εργάτης προσφοράς για τη ζώσα παρουσία και δράση της τοπικής Αστυνομίας στον τομέα όχι μόνο της καταστολής, αλλά και της πρόληψης.

Πρόσφατα, είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ τα δύο σκοπευτήρια, να ενημερωθώ λεπτομερώς για τη λειτουργία τους από τους συναδέλφους και να δοκιμαστώ στη σκοποβολή. Πράγματι, αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στη Διεύθυνση Αστυνομίας όσο και στους Αστυνομικούς εκπαιδευτές, οι οποίοι προσφέρουν τα μέγιστα στη συντήρηση και στην ομαλή λειτουργία των σκοπευτηρίων.

Ο ιδρυτής του Αστυνομικού Μουσείου

Δημήτριος Καλλιαντζής